Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

EDUSKUNNAN KYSELYTUNTI 15. tammikuuta 2015

Eduskunnan kyselytunti 15. tammikuuta 2015

Eduskunnan kyselytunti 15. tammikuuta 2015. Suurin osa ajasta käsiteltiin Suomen talousasioita. Minulle kirkastui lisää ja vahvistui käsitys, että nykyisen eduskunnan ja myös hallituksen taloustietämys tai asenne sisältää huomattavia ongelmallisia ja asenteellisia talouteen liittyviä käsityksiä. Näistä käsityksistä tai asenteista johtuen me kansalaiset osaltaan olemme nykyisessä syvällisessä velallisen asemassa.

Pääministerin kanta että; Suomiessa 2008 jälkeen on elvytetty enemmän kuin koskaan ja sen seurauksena olemme velkoutuneet rutkasti. Lisäksi kannettavana vielä ovat EU- takuut jotka myös on laskettava velaksi.

Minusta elvytystä ei ole tehty. Hallitus on vaan pyrkinyt pitämään kansaa tyytyväisenä tulojen sijasta rahoittamalla kansakuntaa velkarahoituksella. Odotettiin että kansainvälinen talouden nousukausi olisi alkanut viimeistään vuosi - pari sitten. Nousu olisi pelastanut hallituspuolueiden poliitikkojen kasvot ja heidän eduskuntavaalit vuonna 2015. Hallitukselle ikäväksi yllätykseksi maailman talous pysyi huonona, eikä kansanvälistä nousun vetoa tullutkaan ajoissa vaaliin mentäessä.

On turha pyrkiä rahoittamaan kysyntää ja yritystoimia, sekä on ollut merkityksetöntä satsata elvytykseen kun suomalaisten yritysten kilpailukyky ei kansainvälisillä, eikä kotimaisillakaan markkinoilla riitä. Kansantalouden parantamisen ensimmäinen toimi on kilpailukyvyn palauttaminen. Se vaatii yhteiskunnan olojen muuttamista, resurssien keskittämistä taloudellisen kilpailukyvyn korjaamiseen. Koska yhteiskunnan kustannukset ja velat ovat kasvatetut reippaasti yli talouden maksukyvyn - niin nyt vaaditaan säästöjä - eli leikkaamista niistä kustannuksista jotka eivät ole välttämättömiä. Yritystoimintojen kilpailuoloja on korjattava niin että yritykset pärjäävät ulkomaisille toimijoille viennissä ja myös kilpailtaessa kotimaassa.

Taantuman aikana liiketoiminojien kilpailuedellytykset kiristyvät. Suomessa on vallinnut useilla aloilla pitkäaikaisesti heikot kilpailuedellytykset. Jopa korkeasuhdanteen aikanakin on ollut elettävä velaksi. Kotimaisen talouden kustannusolojen tuloksena olemme menettäneet suuren osan yrityksistämme. Myös virheelliset poliittiset toimet ovat verottaneet talouttamme.

 

On väärin politikoida, että tämä velkaantumeinen ja taantuma on yllättävän talouslaman seurausta. Taloutemme kehitys on ollut tiedossa jo vuosikymmenien ajan. Suomen talous on pitkäaikaisen ja jo useamman viime hallituksten aikaisten politikointien ja virheellisten arvioniten seurauksena johdettu kilpailukyvyttömäksi ja kuihtumaan.

 

Hannu K. Taskila

Oulu

http://taskila.eu

http://www.hannu-k-taskila.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Kansantalouden parantamisen ensimmäinen toimi on kilpailukyvyn palauttaminen."

World Economic Forumin (WEF) 3.9.2014 julkaisemassa 144 maan kilpailukykyvertailussa Suomi sijoittuu neljänneksi. Edellä ovat vain Sveitsi, Singapore ja Yhdysvallat.

Porvareiden mielestä kilpailukyky olisi kohdallaan, jos Suomessakin palattaisiin orjayhteiskuntaan,

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista

Aivan oikein - tilastot näyttää... Mutta mitä näyttävät?
Suomesta taloudelliset toimijat - siis yritykset ovat häipyneet talouden tuuliin, tai kaatuneet ... myyty...

En tarkoita sitä että olisi kansaa kurjistettava. Olisi tullut 1990 luvun ehkäpä puolivälistä alkaen tunnistaa se, että yritykset eivät pysy maassa, ellei niistä pidetä huolta.
Pienin korjauksin sekä budjettien oikein kohdistamalla ja turhien toimintojen, jarrutuksien, työmarkkinajärjestöjen ymmärtävillä toimilla, sekä turhien kustannusten välttämisellä ja varojen järkevillä kohdistamisilla olisi saatu paljon aikaan.

Todellisuus laiminlyönneistä ja Suomen taloudellisesta kilpailukyvyttömyydestä on nyt todentunut.

Hannu K. Taskila Oulu
http://taskila.eu

Toimituksen poiminnat