Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

EDELLEEN TALVIVAARA

Ihmettelen, mitä etua Suomalaisille ulkomainen sijoitusyhtiö voi tarjota Talvivaaran 85% omistajuudella verrattuna Suomen valtion omistajuuteen? Mikäli oikein olen ymmärtänyt noista vähäisistä mahdollisen kaupan tiedoista, niin sijoitusyhtiö ei taida siinä juuri paljoa sijoittajan riskiä ottaa. Saa kaupassa joka tapauksessa haltuunsa valtavan omaisuuden. Pääosa riskeistä jää Suomalaisille. Niinpä kannattaisi pyrkiä saamaan kotiin myös edut, ja pystyttää suurimmaksi osaksi kotimaisessa omistuksessa oleva toiminta. Valtio voisi puuhata alkukäynnistyksen. Poliittiset ideologiset näkemykset tässä pitäisi unohtaa. Olisi otettava pelkästään järkevä taloudellinen ja ekologinen näkökulma,

Tietysti parempi on toimiva kaivos kuin hoitaa Talvivaara suljetuksi. Paikkakunnalle toimiva yritys jättää tuloja palkkojen sekä hankintojen muodossa. Myös jotain korvausta jää malmien louhinnasta. Malmien rikastaminen korkeammiksi tuotteiksi tulisi pyrkiä rakentamaan kotimaahan.

Ehkä sijoitusyhtiöllä on se etu, että kenties yksityisessä yrityksessä saadaan Valtion toimia johdonmukaisempi yritystoiminta. Valtion omistuksessa kaivoksen toiminnan tulisi jäädä poliittisen pelin ulkopuolelle. Yritystoiminta pitää järjestää kaupallisen yhtiön tavoin. Siihen ei politiikan tulisi voida vaikuttaa muuten kun asettamalla hallitus, sekä määrittelemällä toiminnan tavoitteet sekä lain mukainen valvonta. Omistaja luonnollisesti vastaa rahoituksesta, ja vastaa asettamallaan taloudellisella panoksella osakeyhtiön tekemisistä.

Yhteiskunnan omistamista yrityksistä poliittinen "häksläys" tulee jättää pois ja siirtyä asialliseen liiketoiminnan johtamiseen.

Poliitikkojen asioiden hoitoon vaikuttavat toiset tekijät kuin yritysten toimintaa johtavien toimiin.

 

13. maaliskuuta 2015

Hannu K. Taskila

 

http://www.taskila.eu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Sinne on rakennettava putkispiraali joka puhdistaa vedet täydellisesti. Älytöntä vetää pitkää linjaa putkea suurempaan järveen. Siitähän se vasta soppa syntyy. Ja Valtion omistukseen koko laitos !

Pekka Pylkkönen

Ei helvetissä enää senttiäkään valtion onnistuneisiin sijoituksiin. Kaivokset ovat niin riskialttiita ja megahintaisia investointeja että veronmaksajien rahoilla pelleilyn on loputtava.

Talvivaarassa suomalainen kaivososaaminen näytti todellisen karvansa: suuruudenhullu johto, poliitikot ja alkoholisoituneet duunarit saivat aikaan oikean katastrofin.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Tarja Parkkila. Kiitos kommentista. Ei tässä projektista taida löytyä kehumisen paikkoja. Niin, ne vedet ovat siellä joka tapauksessa. Rikastusteknologian hyvyyttä tässä vaiheessa ei voi kehua. Koetehdasvaihe jätettiin väliin. Kehitetään tätä valtavaa prosessia. Kuitenkin se toimii ja varmaan he jotka kehittävät sitä ovat vakuuttuneita että toiminta voidaan parantaa kannattavaksi. Vesi-, kemikaali-, kuten muutkin ongelmat ja viat sekä teknologia tulee korjata sekä prosesseja kehittää.

Kaivosalue on noin tuhannen hehtaaria Suomen maaperää itärajan tuntumassa. Pelkästään sillä on arvoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuitenkin se toimii ja varmaan he jotka kehittävät sitä ovat vakuuttuneita että toiminta voidaan parantaa kannattavaksi"

Toiminta saattaa olla juuri ja juuri kannattavaa jos jätevedet voi laskea suoraan luontoon. Tässä sopimuksessa valtio vastaa ympäristönhallinnasta ja brittiyhtiö vain ottaa ne mahdolliset voitot. Täysin järjetön sopimus Suomen kannalta. Putkea rakennetaan jo ja se menee Vuokatin matkailukeskuksen viereiseen järveen. Talvivaarahan ei ole tähän mennessä koskaan tuottanut voittoa.

Käyttäjän juka39 kuva
juhani kaimio

Lukekaa Marko Erolan asiaan liittyvä kirja "Kirottu kaivos".

Näkökulma avartuu.

Toimituksen poiminnat