Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

Suomalainen eksyksissä

Suomalainen eksyksissä

Miten tässä näin on käynyt?

Ihmettelen, minne olet menossa Suomalainen. Tänään näyttää siltä että vajaa satavuotias itsenäinen kansakunta on enemmän eksyksissä kuin koskaan muistan sen olleen.  Ei näytetä tiedettävän minne mennä eikä mistä tulla.

Näköalat ovat laajentuneet maapallon laajuiseksi. Kansakunnan sekä päättäjien mielialat ovat hajaantuneet. Uudet oudot maailman kehitysten näköalat sekä mielikuvat tunkevat tajuntaamme. Näyttää olevan suuria vaikeuksia hahmottaa mitkä ovat todellisia sekä mahdollisia ­- mitkä kangastuksia.

Tuhansia vuosia sitten on ollut selvää se mitä heimoa kukin olemme. Ruotsin kuninkaan vallan alla olleille suomalaisille ruotsia puhuva eliitti pyrki määräämään tekemisiämme. Suomalainen viljeli kaskea, kalasteli, metsästeli sekä teki maassa tarvittavat ruumiilliset työt ja maksoi verot sekä soti Ruotsin kruunun puolesta. Nykyhistoria ja kansakunnan kuva mielissämme usein on pitkälti ruotsalaisen johdatuksen sekä poliittisluonteisten tarinoiden rakennelma. Venäläisen historiikin aikana kansakunnan itsenäisyys suomalaiselle sekä osalle Suomessa asuvaa eliittiä alkoi hahmottua. Venäjän vallankumouksen seurauksena 1917 Suomi julistautui itsenäiseksi. Presidentti itsenäisyyspuheessaan sanoi että meidän on itse ryhdyttävä hoitamaan asioitamme.

Vaikka toisen maailmasodan jälkeen olimme vahvasti sidotut Neuvostoliiton etupiiriksi, todellinen itsenäisyys ja yhtenäisyys Suomen kansakunnan mielessä vahvistui vasta sodan aikana ja sen jälkeen. Kansakunta sotien aiheuttamien pelkojen, inhimillisten menetysten sekä selviämisen karaisemana alkoi tuntea olevansa yhtenäistä suomalaista kansakuntaa. Kansan sisäiset erimielisyydet koskettelivat politiikkaa sekä elämän järjestämistä Suomessa.

Tänään me kansalaiset olemme varsin sekavassa mielialatilassa. Kansakunnan on kasvettava maailmalta tulevien vaateiden mukana. Olemmeko veltostuneet kuusikymmentäluvun jälkeisessä kehityksessä. Valitettavasti jotkut ryhmittymät ovat omaksuneet maailmalla vallitsevia hajaannuttavia päämääriä. Muutosvoimat ovat siittäneet suomalaiseen politiikkaan, kulttuuriin, uskontoon, suomalaiseen ihmisluonteeseen, sekä suomalaisuuteen sekaannusta. Olemmeko palaamassa ruotsalaistamisen tai venäläistämisen kaltaisten kausien mukaiseen elämänmenoon. Häivytämmekö tuhansia vuosia maassa elänyttä kantasuomalaisen sekä suomalaisuuden oikeutusta. Usein on laiminlyöty kotikansakunnan etu jonkin muun alttarille. Vasta nykyhallitus on pyrkinyt tarttumaan kertyneisiin ongelmiin kuten laittomaan maahanmuuttoonkin sen räjähtäessä kestämättömäksi.

Politiikkaa seuraavalle näyttää erittäin selvältä, ettei Suomen virallinen hallinta; presidentti, eduskunta sekä hallitus aina edusta eikä pysty käyttämään korkeinta kotimaista hallintavaltaa. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen kansallisen politiikan usein ylittää EU:n päätäntä. Taloutta hallitsee euro. Hallintaan tarttuvat ulkoparlamentaariset voimatkin. Vahvimpana on ammattiyhdistysliike sekä työmarkkinat taloudessa, osittain politiikassakin. Demokraattisen hallintovallan keinot tarttua ongelmiin ontuu. Ulkopuoliset voimat käyttävät joko laillisia tai laittomia painostuskeinoja. Parlamentaarisen päätöksentekijöiden on nieltävä vaateet karttaessaan laajoja järjestövoimien toimia.

Vakava kysymys perinteiselle suomalaiselle kansakunnalle ja sen tulevaisuuden kehitykseen vaikuttaville voimille tänään on esitettävä: Minne menet suomalaisuus ja suomalainen?

 

Hannu K. Taskila

Oulu

 

http://taskila.eu

http://taskila.eu/page-13.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Te voitte olla eksyksissä ja sekavia, onneksi me kaikki kansalaiset emme sentään ole.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista Margareta Blåfield
Saatatte olla oikeassa.
Olette tulkinneet tekstini noin. Yleensä kapea-alaisessa näköalakatsannossa on vähemmän epäselvyyksien mahdollisuuksia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suomalaisten kuvitteleminen samanlaisiksi on melko kapeata napaansa tuijottamista.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Hmmmm ... Margarta Blåfield - kiitos palautuksesta - Että samaksi. Ok. En ryhdy väittelemään. Kirjoitin tekstin tarkoituksella osoittaa laajasti tilannetta jollaisessa kansakunta nyt on - kukin tulkitsee sen tavallaan. Kiitos ja hyvää viikonloppua!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuhat vuotta sitten ei ollut mitään kantasuomalaisia olemassakaan, oli vain heimoja jotka taisteli keskenään metsästysmaista. Ruotsi valloitti Turun seudun eli Varsinais-Suomen. Sitten nämä varsinaissuomalaiset taisteli Ruotsin puolesta muita heimoja vastaan. Viisisataa vuotta sitten nämä länsisuomalaiset heimot taistelivat kiihkeästi meitä pakanoita ryssiä vastaan, siis ortodoksisia karjalaisia vastaan. Ja saivatkin 1600-luvulla suurimman osan hävitettyä.

Kun itsenäisyys oli saavutettu tämä kansakunta ryhtyi tappamaan toinen toisiaan. Osa porvareista taisteli tasavallan puolesta mutta enemmistö kuningaskunnan puolesta koska vain eliitti osaa johtaa Suomen kansaa. Niinpä valittiin lähes yksimielisesti saksalainen kuningas, alistuttiin Saksan alusmaaksi. Valitettavasti se onni ei kestänyt kauaa.

Meitä on hallittu Tukholmasta ja Pietarista. Me emme pysty hallitsemaan itseämme, joten on luojan lykky että EU otti meidät hallintaansa. Ei se hääppönen ole mutta aina voittaa omat lipposemme ja sipilämme!

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommenta Leo Mirala. Mielestäni kukin kansakunta EU:ssa ja sen johto valitettavasti pyrkii hoitelemaan asioita oman taustansa sekä tukijoidensa näkökulman mukaan.

Arto Jaaskelainen

Lainaus: "... kansallisen politiikan usein ylittää EU:n päätäntä"

Kyllä tuo pitää erinomaisen hyvin paikkansa. Mielenkiintoista oikeastaan että jopa Venäjä mainitsi kansainväliset sopimukset EU:n kanssa syyksi sille että pakolaisten matkustamista eteenpäin Venäjältä Suomeen ei voi estää.

Kyllä varmasti moni suomalainen miettii minne ollaan menossa ja missä määrin euro/EU päätökset ovat olleet Suomen edun mukaisia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1939 ilman viisumia tulleilla oli pyssyt mukanaan. Mutta tällä kertaa ilman viisumia tulevilla ei ole pyssyjä. Se on melkoinen parannus!

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Leo Mirala - arveletko että turvapakolaissäännöksien avulla olisi mahdollista marssittaa armeija ilman aseita maahan?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

1939 Hitlerillä ja Stalinilla oli vanhanaikaiset menetelmät, piti armeijan avulla valloittaa maa ja alistaa asukkaat. Nyt on hienommat systeemit:

Sveitsi ja Ruotsi ovat hyviä esimerkkejä miten Hitler sai ne maat osallistumaan sotaponnistuksiin. Putin saa monenlaisilla menetelmillä Suomenkin palvelemaan Venäjän etua. Hiukan liioitellen voisi sanoa että kun Venäjä marssittaa muutamia kymmeniä tuhansia ns. pakolaisia Suomeen, Sipilä käy pyytämässä Paavoa hoitamaan homman! - Silloin alkaa integroituminen Venäjään.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista Arto Jaskelainen. Sen kaltaisia aiheita pohdiskelin kirjoittaessani.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Leo Mirala - Tapahtumat varmasti antavat aihetta monenlaisiin tuumailuihin...

Toimituksen poiminnat