Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

Suomalaisuus luopumassa tulevaisuudestaan?

Suomalaisuus luopumassa tulevaisuudestaan?

Tänään vaikuttaa siltä, että niin sanottujen suurten ikäluokkien jälkeen kantasuomalaisten syntyvyyden on annettu 1950 jälkeen mennä trendinä laskevaan suuntaan. Syntyvyys oli heinäkuun lopulla 1945 95 758 lasta, alle 8 000 lasta/kk. Syntyvyys 1946 106 075, 1947 108 168, 1948  107 759, 1949 103 515, 1950 98 065 syyskuusta alkaen syntyvyys oli alle 8 000 lasta/kk. Viimeisen tilaston mukaan Suomessa syntyi kaikkiaan 55 000 lasta. Tämä sisältää myös viimeaikoina maahan tulleiden synnyttämät pienokaiset.

Viime vuonna maahan tuli n. 33 000 tulokasta pakolaisina. Tätä tulokasmäärää on syytä verrata kantasuomalaisten syntymään. Arvioin sen viime tilastoinnissa olleen alle 50 000 lasta vuodessa. Massamme nyt on yli 300 000 ulkomailta sodan jälkeen tullutta. Suomalaisissa perheissä keskimäärin on nykyisin n. 1.5 lasta. Näiden lukujen perusteella on vinha tosi että kantasuomalaiset tulevat pienenä kansakuntana lyhyen tulevaisuuden historian ajan sisällä supistumaan, sekoittumaan ja katoamaan maailman kartalta. Minusta tämä näkymä tänään on Suomalaisuuden suurin todellinen tulevaisuuden uhka. Haluammeko, että kansakuntamme elää myös tulevaisuudessa omana itsenäisenä kansanaan?

Kiihkoilematta puoleen taikka toiseen kansakunnassa on päätettävä kansamme tulevaisuuden suuntaviivoista. Haluammeko pitää hallussamme ja antaa lapsillemme ja lastenlapsillemme edelleen isiemme haltuunsa pitkän historian aikana hankkineen ja sitä rakentaneen sekä sen puolesta taistelleen pohjoisen maankolkan?

Sodanjälkeiset ikäluokat aina 60- luvulle saakka olivat ahkeroimassa valtavaa kotimaan rakentamisen urakkaa. Toimeentulo oli työn teolla hankittava. Niissä tohinoissa ja ongelmissa lasten hankinta jäi taka-alalle sen jälkeen kun lääketaide kehittyi. Uusien kantasuomalaisen kansakunnan  hankkiminen on jäänyt yhä enemmän taka-alalle. Tämä siitä huolimatta vaikka sosiaaliset edut sekä elämän mahdollisuudet ovat suuresti kehitetyt tähän päivään tultaessa.

Ovatko nykykansalaiset kansakunnan näkökulmasta katsoen lyhytnäköisiä ja liian mukavuudenhaluisia? Onko itsensä toteuttamisen tahto ottanut vallan?  Onko uskon puute elämäämme vienyt kansakunnan tulevaisuuden kehittämisestä suomalaiskansalliselle pohjalle voiton? Monet perheet ovat joutuneet hakemaan ottolasta kaukomailta viivyteltyään kiintoisien tai välttämättömältä tuntuneiden opiskelun, sosiaalisen aseman tavoittelun-, tai taloudellisen aseman, tai työtetävien vuoksi ohi oman aikansa.

Maamme kantasuomalaistenkin piirissä on paljon ihmisiä, joiden kannanottojen sekä toimien perusteella nähdään että heidän lastensa ja lastenlastensa tulevaisuuden näkymään ei juuri ole kiinnitetty huomiota. Paljolti tunnutaan ajattelevan, että se on sama ketkä tätä maata kansoittavat. On vallalla suuri epätasapaino mielipiteitä esittävien kannanotoksissa saada tasapuolinen sekä neutraali käsittely tiedotusvälineissä. Näinä aikoina julkisuudessa etualalla näyttää jylläävän maahantulijoiden informaatio ja maahantulijoihin ohjelmat. "Maahantulija-agenteille" annetaan heidän vaikutukseensa sekä ansioihinsa nähden valtavasti liikaa toimintamahdollisuuksia tiedotusvälineissä. He voivat vapaasti kiillottaa kilpeänsä, sekä vapaasti probagoida tulokkaiden puolesta ja jopa haukkua varsinaiset suomalaiset YLE:ssa ja muissa TV ohjelmissa ja tiedostusvälineissä. Suomalaista näkökulmaa korostavat ajatelmat sekä mielipiteet usein jäävät paitsioon, tai mitätöidään. Maahantulijoita kohtaava ongelmat nostetaan tikun nokkaan, vaikka useimmat varsinaiset suomalaiset itse ovat vastaavista ongelmista sekä puutteista aina kärsineet.

Kantasuomalaisena en oikein ymmärrä kansakunnan sisäistä itsensä tuhoamista joka maassamme on meneillään. Suomen johdon, siis eduskunnan ja hallituksen, jossa nyt PS:kin on, tulisi ottaa ohjat käsiinsä. Kansakunnan kehitykselle on demokraattisesti sopien visioitava sekä määritettävä tulevaisuuden tavoitteet ja linjaukset siitä mihin pyritään. On visioitava, tutkittava, suunniteltava ja rakennettava ns. PT-ohjelma, eli siis pitkän tähtäyksen kansallinen ohjelma Suomalaisuuden sekä Suomalaisen kansakunnan  tulevaisuuden kehittämiseksi.

On toimittava tehokkaasti Suomen kansakunnan ja Suomalaisuuden ihmiskunnan eliniän aikaisen pysyvyyden turvaamiseksi.

Hannu K. Taskila

Oulu

http://hannu-k-taskila.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Suomalaisuuden ihmiskunnan eliniän aikaisen pysyvyyden turvaamiseksi.

Mitähän se suomalaisuus sitten on, minkä pitäisi kestää maailmanloppuun asti? Ihmiskunnan säilyttämiseksi on seuraavien tuhannen vuoden aikana kolonisoitava aurinkokunta, ja aloitettava laajeneminen muihin tähtijärjestelmiin. Tällaisten asioiden rinnalla joku Suomen valtion tai suomen kielen säilyminen on täysin yhdentekevää.

Kyllähän Suomesta jotakin jää - Sibeliuksen musiikki, ja sauna, ne voivat kestää Andromedaan pääsemiseen saakka.

Suositeltavaa lukemista: Ivan Jefremovin Andromedan tähtisumu, tieteisromaani ajasta, jolloin kaikki rodut ja kansat ovat sekoittuneet.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista Pekka Ropponen.
Kirjoittaessani mietin mikä olisi hyvä määrite tavoiteajaksi. Tuota tavoitetta ajatellessani mielessäni oli asettaa puhutteleva määrite, joka sanoisi että pyritään jatkuvuuteen. Minne saakka kansakunnan kantti kestää, on sitten toinen asia.
Toivottavasti kanakunta jatkaa eloaan vielä ikäluokkani poistuttua elävien kirjoista.
Hyvää pääsiäisen jatkoa
Hannu K. Taskila

Ilkka Huotari

Tätä pidän mimenomaan suurimpana uhkana, turvallisuusnäkökohtien ja yhteiskunnan vakauden ohella. Monet tuntuvat kyseenalaistavan koko Suomen kansan olemassaolon. En ymmärrä miksi.

Tilannetta voi verrata alkuperäiskansoihin ja alkuperäiskansojen oikeuksiin:

"8 artikla

1. Alkuperäiskansoilla ja niihin kuuluvilla yksilöillä on oikeus siihen, ettei niitä pakkosulauteta eikä niiden kulttuuria tuhota.

[..] estetään:

(a) toiminta, jonka tarkoituksena tai vaikutuksena on se, että alkuperäiskansoilta riistetään niiden koskemattomuus erillisinä kansoina tai niiden kulttuuriset arvot tai etninen identiteetti;"

http://www.un.org/esa/socdev/unpfii/documents/DRIP...

Myös Suomen kansaa voi pitää etniseltä identiteetiltään ja toki myös kulttuuriselta identiteetiltään ainutkertaisena jota pitäisi suojella kuten alkuperäiskansoja.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Meillä olisi alkuperäis kansan asema niin itärajan kuin Suomenlahden takana mutta Suomessa olemme tunkeutujia saamelaisten maalla.

Ilkka Huotari

Suomalaiset ja saamelaiset tulivat Suomeen kai suunnilleen samoihin aikoin, saamelaiset pohjoisesta ja suomalaiset etelästä.

Tuliko jonkun verran yhteentörmäystä ja ajoiko suomalaiset saamelaiset pohjoiseen? Onko tästä linkkejä?

Minun käsitys on, että maa asutettiin joka tapauksessa suunnilleen samaan aikaan molempien taholta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #12

Suomea on asutettu useassa allossa nsimmäiset asukkaat seurasivat vetäytyvän jäätikön perässä pohjoiseen. Näistä saamelaiset ovat varhaisempien asutus aaltojen jälkeläisiä joista yksi oli lähtoisin iberian jääkautisesta refugiosta. Me itämerensuomalaiset olemme yksi myöhäisimmistä saapujista jos ei oteta huomioon germaaneja ja balteja. Toimme kuitenkin tullessamme mm kielen, kaskiviljelyn ja pronssikauden.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

Olen kyllä saanut eri kuvan.

Kaksi jääkauden aikaista refugiota:

"Yksi refugio oli Ranskan ja Espanjan rajalla. Kun jäätikkö suli, alkoi kansainvaellus pohjoiseen. Noin 10 000 vuotta sitten Norjan kautta tuli Pohjois-Suomeen porukkaa. Se sekoittui kaakosta, Ukrainasta ja Etelä-Venäjältä samoihin aikoihin tulleeseen väestöön.

Heistä tuli saamelaisia, Näkkäläjärviä ja Morottajia.

Tämä Suomen ensimmäinen muuttoaalto selittää sen, että saamelaisilla ja Espanjan baskeilla on paljon samoja geenejä. Baskit ovat niiden jälkeläisiä, jotka jäivät Ranska–Espanja-rajan refugioon, saamelaiset taas niiden, jotka lähtivät pohjoiseen.

Toinen merkittävä jääkauden refugio oli nykyisen Ukrainan ja Etelä-Venäjän alueella Mustanmeren pohjoispuolella. Siellä on juuret suurimmalla osalla suomalaisista. Sieltä saavuimme me Huupposet, Järäiset ja Niemiset."

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1444360937600

Eli toisesta jääkauden refugiosta, jääkauden jälkeen (vaikkei sitä siinä tarkkaan sanota, että jääkauden jälkeen, mutta koska sitten?), tuli toinen jääkauden jälkeinen muuttoaalto Suomeen.

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista Ilkka Huotari.

Aivan niin. Lakiperusteet ovat. Ne eivät kaikkeen päde. Vahingollisinta minusta varsinkin on kansakunnan sisältä päin tapahtuva nakertaminen.
Hyvää pääsiäisen jatkoa

Hyvää pääsiäisen jatkoa
Hannu K. Taskila

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentista Daniel Malinen.

Niinhän se tutkijoiden mukaan on. Kuitenkin ollaan myös sitä mieltä että tuhansia vuosia sitten alkoi suomalaisen heimokansan rakentuminen. Tulivat jopa jääkauden jälkeen. Minusta tänne ennen toista maailmansotaa tulleet ja kulttuuriimme sekä oloihimme ja vaatimuksiimme tottuneet, sekä maatamme puolustaneet ja rakentaneet ovat suomalaista kansakuntaa. Suomalaisia ovat joka tapauksessa he jotka ovat kansallisuuden saaneet.
Kirjoituksessani pyrin esittämään sen tosiasian, että nykymenolla kansakunta tulee muuttumaan paljon, sekä nähtävissä on sen hajoaminen lisää erillisiin, erilaista kulttuuria, sekä elämäntapaa noudattaviin ryhmittymiin.

Hyvää pääsiäisen jatkoa
Hannu K. Taskila

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Vaikuttaa ainakin siltä että suomessa ei enään osta muuta kuin uhrata ihmisiä rahalle talouden alttarilla. Ensin uhrattiin x-sukupolvi ja osa Y-sukupolvea, nyt uhratan loput Y-sukupolvea ja Z-sukupolvi. Oivonkin ettei tuoreinta alfa-sukupolvea uhrata.

Sukupolvet
SI (1946-1964)
X (1965-1979)
Y (1980-1994)
Z (1995-2010)*
a (2011-2025)

* Z-sukupolvi toisinaan aloitetetaan vuodesta 2000 jolloin hypätään 1996-1999 syntyneiden yli kokonaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hehe...

"...kantasuomalaisten syntyvyyden on annettu 1950 jälkeen mennä trendinä laskevaan suuntaan."

Jo sananvalinta osoittaa totalitaristisen maailmankuvan. Hemmetin epäonnistunut lepsuvaltio on a n t a n u t ihmisten päättää omista perheasioistaan.

Mistä muuten kukaan voi tietää, mikä osa kunkin vuoden syntyvyydestä on "kantasuomalaista"?

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Kiitos kommentistasi Jari-Pekka Vuorela

Luulen että tilastojen suhteen olet oikeassa. Suomen valtion kansalaiseksi ilman muuta hakemusta synnytään tässä maassa. Ehkäpä on niin, että kovin selvää julkisuuteen annettavaa tilastoa ei ole millainen on syntyneen lapsen tausta. Kuitenkin on tilastoja, joissa on esitetty suomessa asuvia eri kansallisuuksien lukumääriä.
Tästä kansakunnan on ponnisteltava eteenpäin.

Hyvää pääsiäisen jatkoa.
Hannu K. Taskila

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela
Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila Vastaus kommenttiin #10

Kiitos kiitos Jari-Pekka Vuorela

Sanavalintani "annettu" tarkoituksena on osoittaa, että lasten hankkimisen suhteen Suomen hallinto ei ole onnistunut hoitamaan maan asioita 50- luvusta lähtien. Lienenkö oikeassa kun arvelen, että perheet pohjimmiltaan haluavat saada ja kasvattaa lapsia.

Tästä kansakunnan on ponnisteltava eteenpäin.

Hyvää pääsiäisen jatkoa.
Hannu K. Taskila

Risto Laine

Taitaa olla juuri länsikulttuurin ongelma tuo syntyvyys, se taitaa keskimäärin olla EU alueella sen 1,8 lasta ja se ei riitä paikkaamaan poistumaa, siksi taloudessa ja politiikassa puhutaan huoltovarmuudesta. Siksi tarvitaan maahanmuuttoa, rotujen sekoittamista jne.

Voidaan sanoa ihan rehellisesti, että teemme hiljaista itsemurhaa. Antiikin kreikka ja rooma on hyvä esimerkki, miten sivilisaatio tekee itsemurhan.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Yhteiskunnan saavutettua jonkin tietyn kehitysasteen ihmisiä ei enää kiinnosta jälkeläisten hankkiminen ja kasvattaminen? Kehittyvissä maissa taitaa synytä eniten lapsia ja esim. Japani ja Suomi ovat siis menossa toiseen suuntaan?

Toimituksen poiminnat