Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

KOHDEN UUTTA VUOTTA

  • Tuloksellista Uutta vuotta - (kuvaako maailmanpolitiikkaa+)
    Tuloksellista Uutta vuotta - (kuvaako maailmanpolitiikkaa+)

Suomalaiset ja myös oululaiset kohden uutta vuotta

 

Suomen kansalaiset ovat hyvin tietoisia Suomen sekä maailman rauhaa ja tasapainoista elämämenoa repivistä terrorin, sotien, taloudellisen epävakauden, sekä johtamisen toimimattomuuden aiheuttamasta sekamelskasta. Merkittäviä yhteiseen suuntaan vieviä tavoitteita on niukasti saatu aikaan. Omasta mielestään tai todellisuudessa väärää kohtelua kärsineet nousevat kapinaan. Toiset puolustavat näkemyksiään ja oikeuksiaan. Maailman aikaisempia talous- ja voimarakenteita ollaan hajottamassa. Käännettä parempaan olemme olleet vuosikausia odottelemassa.

 

EU- ja euro ovat ongelmissa. On löydettävä uudet tuulet ja uusi suunta. EU – tällaisena hajanaisena kansakuntien epätasapainoisena yhteisönä näyttää olevan itsensä tuhoon tuominnut. EU:n johtaminen on jo pilannut uskottavuutensa. Nyt eturistiriitojen kärjistyessä idän, lännen ja kehittyvien valtioiden paineen alla hajanainen EU-yhteisö ei näytä kestävän. On kaivattu uusia aloitteita. Kerronpa ajatuksiani siitä.

 

Euroopan valtiot yhdessä voivat muodostaa mahtavan voiman etujensa puolustamisessa näissä maailman melskeissä. Mielestäni se vaatii erillisen yhteisen keskusvaltion perustamisen, johon valtiot liittyvät jäseninä. Keskusvaltio johtaisi Euroopan yhteistä politiikkaa ja kauppasopimuksia. Hoitaisi valtioiden rahoitusta. Ohjaisi kauppa- ja tuotantosäännöstöä. Valtiot toimisivat itsenäisinä, eikä keskusvaltio voisi niitä määrätä. Laadittaisiin tasapuolinen säännöstö ja yhteistyösopimus. Keskusvaltion satelliittivaltioille määrittelevät ohjeet olisivat vapaaehtoinen suositus. Hyviä suosituksia ryhdyttäisiin joukolla noudattamaan. Keskusvaltio rakentaisi yhteisen vahvan puolustuksen. Se perustuisi valtioiden omiin voimiin. Keskusvaltio tukisi kansallisia voimia. Se vastaisi suuria pääomia vaativista aseista kuten atomiaseista, lentotukialuksista, ilma- ja maakuljetuskapasiteetista sekä sodassa tarvittavasta kapasiteettilisäyksestä.

 

Suomalaisia ja myös oululaisia maailman ongelmat syövät. Ongelmat rantautuvat epävarmuuden lisääntymisen, talouden heikkenemisen, työttömyyden, pakolaisten tulon, sekä muiden ilmenevien ristiriitojen kautta. Kansalaisten lompakoiden ohentuessa sekä ”Matin” ilmestyessä kukkaroon ihmiseltä voi mennä hermot.

 

Politiikassa näin kunnallisvaalien alla näyttää syntyneen kiivas kamppailu kannattajista. Arvelen että se ilmapiiri kohden kevättä mentäessä vielä kuumenee. Toivottavasti mielipidepannu ei ala kiehua ja lisätä painetta purkaantumiseensa saakka. Varaventtiilien pannussa olisi toimittava. Päästävät liiat höyryt pihalle. Elleivät venttiilit toimi, paine räjäyttää kattilan arvaamattomin seurauksin.

Venttiileinä ilmeisesti ovat toimineet puoluetta vaihtaneet ja vaihtavat jäsenet. Harvat vaihtanevat toiseen porukkaan poliittisen näkemystensä vuoksi. Tähyillään kohden mielessä kangastelevaa paremman ja tukevamman oksan haavekuvaa. Useimmat puoluetta ja politiikkaansa vaihtaessaan hyppäävät olettamaansa poliittiseen myötätuuleen. Tavoitteenaan ovat henkilökohtaiset edut. Vastuuta ei ole kestetty.

 

Oppositio on lähtenyt tekemään vaalipropagandaa utopistisilla esityksillään. Suomen talous on rakennettava kuntoon. Toivottavasti Suomen hallitus, jonka työtä perussuomalaiset ovat erittäin maltillisesti tukeneet, ottaneet vastaan haukut sekä kannatusiskut, ja niistä huolimatta vieneet suurta pakottavaa korjaustaivetta maltilla eteenpäin, kestää. On toimittava Suomen ja suomalaisten elämän olojen tulevaksi parantamiseksi. Perussuomalaisten on pidettävä pintansa ja asiallinen linjansa. Tällä on estetty kansakuntamme joutumasta kaaokseen.

 

Hannu K. Taskila

eMBA

Oulu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Entinen piirijärjestönpuheenjohtaja löysi uudensuunnan, mitämieltä olet asiasta toiminnantarkastajana ?

Käyttäjän HannuKTaskila kuva
Hannu Taskila

Terve Aimo
Ja toivotan Hyvää Uutta vuotta

Toiminnan tarkastajana muutokseen ei ole mitään sanomista. Tarkastan toiminnan sitten kun tilinpäätös on valmis kuluvalle vuodelle.

Oululaisten perussuomalaisten vaalipäällikkönä olen valitettavasti joutunut huomaamaan - että joiltakin kokemuksen omaavilta politiikoilta linjaa ja jämäkkyyttä saattaa puuttua. Ehkäpä se on osa tämän ajan politiikan yleisluonnetta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskisen linja tuulimyllyjen lämmittäjänä on muuttumaton, toivottavasti nyt valittaisiin valtuustoon.

Toimituksen poiminnat