Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

PERSUT VALINKAUHASSA

 

Pesut valinkauhassa

Perussuomalaiset ovat oikeastaan ensikertaa tosissaan yksissä tuumin miettimässä puolueen linjaa. Tähän jäsenet pakottaa uuden puheenjohtajan valinta. Puheenjohtajan vaihdos lyhyellä tähtäimellä saattaa aluksi näkyä jonkinlaisena puolueen julkisuustyylin muutoksina. Suurten joukkojen kulttuurin muutos ei tapahdu takinkäännön tahdissa. Tämä nähtiin havainnollisesti nykyisen pääministerin astuessa remmiin.

Muutos syvällisemmin alkaa vaikuttaa pidemmän ajan kuluessa ja sen seurauksena jos ja kun varapuheenjohtajistossa, hallituksessa sekä muissa puolueen linjaan valuttavissa elimissä alkaa tapahtua henkilövaihdoksia. Viime kädessä ja pääasiallinen muutos on puolueen jäsenkunnan muutos.

Julkisuuteen tiedotusvälineet ovat tuoneet kahden pääehdokkaan esittämät sekä tiedotusvälineiden masinoimana korostetun suuret linjaerot. Puolueista sekä tiedotusvälineistä on kajahdellut infoja myös hallituksen kaatumisesta tai kaatamisesta. Hallituksen kaatuminen tai kaataminen mielestäni tässä vaiheessa olisi suomalaisen politiikan typeryyden huippu. Vaikkakaan aina ei Suomen kansaa ole siunattu liialla poliittisella eikä taloudellisessa viisaudella.

Vaaliasetelmaa tasaa myös kaksi pätevää naisehdokasta sekä kaksi kokenutta puolueen perustason miesehdokasta. Heillä uskoakseni on vaalin tulokseen nähden ehkäpä yllättävänkin suuri vaikutus.

Mielestäni kansakunta voi kiinnostuksella nauttia tästä perussuomalaisten tarjoamasta kesän poliittisesta näytelmästä ja sen mukanaan tuomasta jännityksestä sekä poliittisesta viihteestäkin. Uudenlaisia esiintuloja tässä loppuvaiheessa eri tahojen toimesta varmaan tullaan näkemään sekä kokemaan.

Kaiken kaikkiaan Suomen kansa voi rauhallisin mielin kiinnostua seuraamaan PS:n tarjoamaa poliittista kesänäytelmää. Puolue lähtee vaalin jälkeen uutta intoa puhkuen syyskauden politiikkaan ja keräämään poliittista kannatusvoimaa seuraaviin vaaleihin.

 

Hannu K. Taskila

Oulu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat