PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

PETTIKÖ PERSU ÄÄNESTÄJÄNSÄ

 

Puoluekokouksen tulos aluksi vihastutti valtaosaa PS:n äänestäjistä. Selvisi ettei PS puolueella valitun johdon alla ole asiaa jatkaa hallituksessa. Jotkut iloitsivat. Toiset olivat syvän pettyneitä. Syyllisiä sekä erilaisia oletettuja tai todellisuusperäisiä motiiveja alettiin rakennella, kaivaa esiin, sekä osoitella vastuuhenkilöitä syyllisiksi.

 

Varsinainen kansakunnan laajuinen äimistys ja epäusko rävähti laajalti kansakunnan tajuntaan kun tiedotusvälineet toitottivat joka torvesta PS – eduskuntaryhmän hajoamisesta. Vielä epäuskoisemmaksi politiikan tuntu muuttui kun alettiin rakentaa katkeamatonta jatkoa Suomen nykyhallitukselle.

 

Keskusta ja Kokoomus rakentelivat uuden hallituksen mahdollisuutta ennen Persujen eduskuntaryhmän repeämistä. Mediatietoisuudella pohjustettiin ja valettiin kannuja vaihtoehtoisille etenemisille. Kaikki tämä jäi taka-alalle kun Persut räjäyttivät ilmoille oikein superpaukkujytkyn. Kerrankin, taas pitkään aikaan Persut pääsivät todella laajasti tiedotusvälineisiin!

 

Kuka tässä petti kenet, kuka toimi moraalisesti ja vastuullisesti, kuka on puhdas pulmunen, kuka roisto ja sika?

 

Mielestäni kaikista puolueista, myös pitempään toimineista poliitikoista ei, eikä varsinkaan ylemmille vaikutusvallan portaille nousseista, kukaan ole aina toiminut korkealla eettisellä eikä moraalisella tasolla. Puolueiden kampanjointi ja ehdokkaiden keskinäinen kilpailu paikasta auringossa tekee sen. Asioiden hoitaminenkin usein vaatii politiikoilta toisenlaista ratkaisua kun kampanjoinnissa tuli puhuttua. Ehdokkaiden toimissa, henkilössä, tyyleissä sekä moraalisessa toiminnassa luonnollisesti on suuria henkilökohtaisia eroja.

 

Kerrommeko minkä tahansa puolueen ehdokkaana äänestäjille asioista koko tietämämme totuuden vai painotammeko sanomaamme oman tai puolueen edun suuntaan? Puhummeko tai informoimmeko totuutena näkökulmia joista ei voi sanoa mitään varmaa? Persuilla politikointi-info EU:sta, tai euron ja markan eduista tai haitoista, maahan tulijoista muun muassa on etualalla. Toisilla puolueilla ovat omat iskuasiansa. Näyttää olevan yleinen hyväksytty tapa että politiikassa tosiasioiden sijaan on oikeus puhua ja informoida palturia. Tulee kuitenkin ottaa huomioon ettei jää kiinni tai polkaise väärille kipeille varpaille.

 

Asioita voidaan tarkastella monesta eri näkökulmasta. Toimittiinko lakien ja sääntöjen mukaan tai tehtävän tavoitteen mukaan, toimittiinko kansakunnan parhaaksi vai oman edun mukaan, esimerkiksi…

 

Aina voidaan tuomita toisen toimet, tai nostaa omaa nokkaa toisiamme ylemmäksi. Voimme informoida melkein mitä ja miten tahansa kun on kyse politikoinnista. Äänestäjän tulee ymmärtää että tämähän on vain politiikkaa. Laki ja yleinen käsitys asioista tosin rajoittaa jonkin verran politikointiamme.

 

Tosiasiat, todelliset mahdollisuudet ja todelliset toimet ovat sitten aivan jotain muuta.

 

Hannu K. Taskila

eMBA

Oulu

HannuKTaskila
Oulu

Hannu K. Taskila
Paljasjalkainen Oululainen.
Avioliitossa vuodesta 1968, vaimo ja tytär
Asentajaoppilas - ammattikoulu, työnjohtaja - teknikko, päällikkö, toimitusjohtaja - eMBA Degeree Oulun yliopistosta.
Yrittäjä
Konsultti
Eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu