Hannu K. Taskila Suomi - Pohjois-Suomi - ja Oulu nousuun!

PÄÄTTÄJIEN NÄHTÄVÄ TULEVAISUUTEEN

  • Mielipidekirjoitus Kaleva 16. joulukuuta 2018
    Mielipidekirjoitus Kaleva 16. joulukuuta 2018

PÄÄTTÄJIEN TUNNISTETTAVA TULEVAISUUS

SUOMALAISEN KANSAKUNNAN MUUTOSKEHITTYMISESTÄ

 

Kansallinen syntyvyys on reilusti alle suomalaisen kansakunnan poistuman.

Perinteisten yrityksiemme kato on menossa. Suunto mm. kiinalaisille, metsäteollisuutemme kehittäjä Pöyry ruotsalaisille. Tämän kaltanen kehitys jatkuu ja on jatkumaa aikaisemmille samansuuntaisille tapahtumille.

On korkea aika tarkastella kansakuntamme johtotasolla mihin nykyiset kansakunnan tulevaisuuteen vahvasti vaikuttavat voimat suomalaisen vie.

Puolueiden näkemykset kohdistuvat vain seuraaviin vaaleihin ja oman kannatuksen hankintaan tavalla tai toisella. Kansakunnan on ryhdyttävä vaatimaan politiikoilta sekä poliitikon aluilta järkeviä tulevaisuuteen tähtääviä näkemyksiä lyhytnäköisten päivän kohuasioiden tikun nokkaan noston sijaan.

Surkeasti politiikassa aina näytään tarttuvan tärkeisiin asioihin jälkikäteen kun ne ovat tapahtuneet.

Syntyvyyden kato on ollut tiedossa jo monia kymmeniä vuosia. Se on jätetty oman onnensa nojaan. On paneuduttava syvällisesti niihin seikkoihin, miksi kansamme ei tahdo eikä kykene lisääntymään. Kun ja jos haluamme katsoa tulevaisuuteen säilyäksemme kansakuntana, on asenteiden koko kansassa muututtava. Kysymys kansallisen tulevaisuutemme näkökulmasta on paljon tärkeämpi ja ajankohtaisempi kuin ilmastomuutos. Ilmastomuutoksen korjaustoimet ovat olleet ja ovat kauan olleet käynnissä. Siinä toimitaan ja on globaali – maapallon laajuinen vaade ja toimi. Kansallinen syntyvyys suomalaiselle on tärkein korjattava. Se on omissa käsissämme.

Yrityskato, se myös on kansakuntamme vahvuutta syövä. Ei näytetä huolestuttavan paljoakaan kun kaiketkin jotenkin kuitenkin on tultu toimeen. Poliitikot taputtavat käsiään että näin onnistumme kun kotimainen yritys myydään. Hymistellään että on hyvä kun joku investoi Suomeen. Hymistely peittää sen tosiasian ja kysymyksen, että miksi yritys ei kasva ja kehity kotimaisissa käsissä. Tämän ratkaiseminen on suuresti poliittinen kysymys – miksi kotimaiset levän tuojat eivät pysy kansallisissa käsissämme? Olemme paljon menettäneet. Uudet yritystoimet eivät menetyksiä ole korvanneet.

Olemme syvällisesti harkitsematta antaneet kansallisia luonnonvarojamme ulkomaisiin käsiin.

Onko syytä koko kansan kansallisin voimin ryhtyä toimeen ja todella kehittämään ja näkemään tulevaisuutemme? Tai onko parempi ja johdolle helpompi tienesti"Laisser faire"- antaa mennä johtamisen tyyli? Olisiko Korkea aika ottaa yhteistuumin maamme, kansakuntamme, sekä kansalaistemme johto omiin kotimaisiin käsiimme kansallisen tulevaisuutemme turvataksemme?

 

eläkeläinen, harrastelijapoliitikko

Hannu K. Taskila

Oulu

 

 

==========================
Hannu K. Taskila, Oulu, FIN - hannu.k.taskila@live.fi - http://hannu-k-taskila.fi - +358 50 35 16 310

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomessa kansankapitalismi eli yksityinen omistajuus on jo perinteisesti ollut kirosana. Maa on pääomaköyhä ja yksityinen sijoittajaomistaminen on varsin onnettomalla tasolla.

Esim. Valtion Yara kauppa. Kemiran pääjohtaja Karinen varoitteli jo 1990 - luvun lopulta asti moneen kertaan ulkomaisen tahon mahdollisesti valtaavan ja saavan suomalaisen fosfaattituotanon omistukseensa.

Ja kuinka kävikään, miljardiomaisuus siirtyi Norjaan 209 miljoonan euron hintaan maan oman poliittisen johdon päätöksin.

Tämän jälkeen on tullut muitakin kansakunnan kannalta kyseenalaisia kauppoja, joille ei Suomesta löytynyt omia sijoitusvaroja - eikä halujakaan.

Suurin syy tähän ongelmaan on suomalainen varsin yleinen vasemmistolainen ja omistajuuskriittinen suhtautuminen vaurastumiseen. Asunnon vuokraus edes häthätää hyväksytään, jos nyt edes sitäkään sijoitustoimintana.

Toimituksen poiminnat